Monday, July 23, 2018

Dear Life, im back :)

Bismillahirrahmanirrahim..
Lama nya tak update cerita hidup kita kat sini kan
Dah July 2018 dah 😇

Sedar tak sedar, dah 4 bulan dah aku bergelar seorang isteri.
Percaya tak?! Hehe

Mesti korang tertanya tanya kan, siapa lah jejaka pilihan hati aku..
Mesti korang tak sangka kan aku kahwin jugak akhir nya..
Selepas acah acah nak #foreveralone

Hahahha
Kelakar nya!

Sebenarnya aku pun tak sangka aku boleh one step forward..

Mula mula dulu takot nyaa nak bagitau ayah yang kita ni ada boyfriend. Nak kenalkan dengan ayah lagi lahhhh nauzubillah seraaammmm!!
Bf kita pulak jenis tak pandai borak, lagi lagi dengan orang tua, org baru kenal pulak.
Grrrr.. rasa nak rendam muka dalam ais jeee... Haha!
Tapi kita cubaa ajeee.. belum cuba belum tahu kan..
Bila ada point nak cakap pasal kawin je, kita selit lah macam “ayah, tahun depan nani nak kawin eh”
Haha. Reaksi ayah selalu nya “nanti kahwin sekali dengan hawa dengan icah, senang” (kakak kita yg 2 org tu)
Hmm.. biasalah.. ayah kata tanak penat 2-3 kali.. yelah masa aku kawin tu pun ya Rabbi penat nyaaaa  smpai dh naik kerja pun tak hilang lagi..
Nak jadikan cerita, satu hari tu bf kita kata nak bawak mak ayah dia datang merisik, tapi kita ni takoott nak bagitau ayah.. aahhh yg ni kelakar!! Rasa nya smpai hari ni pun suami kita tak tahu cerita ni. Malu nak cerita balik dekat dia! Hahahhhah!! Kan dia kata nak datang merisik, kebetulan waktu tu waktu raya..kita cakap dekat ayah, ada orang nak datang raya jee.. sbb takut punya pasal kan..
nasib baikkk jadi jugak merisik.. hehe.. walaupun ayah tolak pada mula nya..Sbb ayah terkejut kot haha!

Jadi nya July merisik, October bertunang, April nikah.

6 bulan je tunang. 6 bulan prepare majlis.

Rushing ke? Agak la. Tapi kita steady je sbb ayah yang buatkan! Hehe

Alhamdulillah.. tak sangka suami kita sudi terima isteri yang nakal macam ni..

Dulu dulu selalu berangan suami kita layan perangai gila kita, bagi kita ngada2 tak kira tempat.. ikut je kepala angin kita..
Tapi dapat  suami haa ha haa.. garang!
Hehe.. sorry bby..
Mmg lah kena garang utk budak nakal mcm kita ni kan
😔

Ape ape pun, i love my husband!
Jodoh tu kan rahsia Allah..
Mesti ada hikmah di sebalik nya kan



Wednesday, November 16, 2016

Reminder

i became so clumsy lately. I rush on every little things. I couldnt even remember things that just came across my mind. Masyaallah. I became so lazy. I take things easily. And i dont like if kena tegur dengan orang yg aku tak suka. I became choosy wth people.. i dislike people easily..

I became anti social that i delete all my social account...facebook..insta..twitter and whatsapp..
I dont know what else to do..

I passed my jpj test on july.. so the end of august i moved to ayah house.. it is very tiring at first.. sebab jauh, penat balik kerja kena drive.. i once fell asleep while driving and terheret divider.. kereta calar.. dengan baru dapat licence..rasa macam "ahhhh bodohnyaaaaaa!!!" Aku rasa ayah macam sedih ja tengok kereta malam tu.. tapi lepastu dia kata "nasib baik tak terlanggar kereta lain"

Yeah.. solat..still ada lagi terlopong nya.. entah.. kadang aku paksa juga utk solat awal sebab kalau dh lewat mesti aku meleweh..makin lambat..potensi utk tinggal tu tinggi..lagi2 kalau kerja petang.. Mulai harini, aku request kerja pagi je.. so that i get the chance to go surau for asar maghrib and isyak.. nak belajar ngaji..

Kadang2, kat ot, aku bukan marah.. you know..i just didnt know how to communicate! My bad.. i became silent...and whenever i speak, im afraid they'll misunderstand my word.. No... ya allah..kau tahu apa dalam hati dan fikiranku..forgive me if my mind think the bad things and forgive my heart for not being able to love others...why am i like this...

Doa:
1) Ya allah, ampunilah dosa2 yg telah aku lakukan, dosa yang aku sedar mahupun tidak sedar, dosa masa lalu juga masa hadapan.
2) Ampunilah dosa kedua ibubapaku, kasihanah mereka sbgmana mrka mgsihaniku smsa aku masih kecil. Sihatknlah tubuh badan mereka. Ampunilah mereka dan jgnlah kah ambil mereka sblm kau ampuni mreka ya allah.
3) satukanlah hati2 keluarga ini. Hapuskanlah pndgan dengki diantara kami. Suburkanlah rasa kasih syg agar kami bersatu beribadah kpdmu..
4) pemudahkanlah pekerjaanku..ikhlaskanlah hatiku.. bantulah aku dalam menjaga amanahmu ini..
Amin..

Thursday, November 19, 2015

I know.
The things you thought i didnt know
I knew it.
Honestly im fine.
If you had a minute why dont we go
Talk about it somewhere only we know
This could be the end of everythinggg
So why dont we go
Somewhere only we know